lördag 14 maj 2011

Måndag i Paris

Vårt rum var inte mycket att dokumentera, men de röda trapporna som ledde upp till det var ganska charmiga ändå. Vi valde att gå upp till och ned från fjärde våningen varje gång då hissen gav klaustrofobi.

Den första (och egentligen alla) promenaden krävde en karta. Ska visa en bild på kartan vid ett senare tillfälle så ni förstår vad vi hade att jobba med.

Fast egentligen var det ju så himla fint överallt där vi gick. Och gick, det gjorde vi verkligen. I timtals strosade vi runt. Den här dagen såg vi bland annat Notre Dame och Louvren.

Mina fötter mådde inte så bra så pauserna blev ganska många. Här sitter vi på ett grönområde vid Louvren och skorna var avkastade på två röda. Det enda som fattades var picknick (vi var dock fortfarande mätta efter att ha smockat i oss varsin pizza där det var mer mozzarella än botten).

Kärlekslås på en bro. Vi hade tyvärr inget hänglås i väskan. I samma veva hade även kärleken till siesta, öl och chips börjat ta överhanden.

Det första men absolut inte det sista glaset vin. Bara en stund senare, på en annan restaurang, upplevde vi (framför allt jag) vad man kan kalla för en middagstragedi. Vi beställde något som hette typ Tartare Beouf och när tallrikarna kom en stund senare blev språkbristerna ett faktum. På våra tallrikar låg varsin stor råbiff. Jag hade aldrig ätit det tidigare och bara synen av den råa biffen fick magen att knorra sig av obehag. Tvingade i mig några tuggor fastän det växte i munnen. Fick äta mig mätt på pommes och efterätt!

Och det var första dagen av tre.

6 kommentarer:

Honeypie sa...

Härliga bilder! Ni verkar ha haft det riktigt fint på er korta vistelse! Hoppas ni får/vill/kan åka tillbaka igen. Nästa gång har du såklart rejäla promenadskor och lärt dig vilket det franska ordet för råbiff är. Kraaaaaaaaam

Julia sa...

Amen du vad härligt det ser ut! Sol och vin och promenader... FANTASTISKT!!

Anonym sa...

Härliga bilder från en härlg stad!!

Malin, Jonna och Elina sa...

underbart! Fint! Per i all ära men jag hoppas få se många bilder på dig i kommande inlägg :)

andreas sa...

härliga bikder väntar redan på del två och tre kramar

Jonna sa...

Men guuuuud så fint! Vilka bilder! Älskar hänglåsen, blommorna, er. :) Och råbiffen, såhär i efterhand får du ju nästan vara glad för det är en obetalbar historia!