söndag 14 mars 2010

Go, go, GO! NO!

Redan innan vi hittat vår hytt träffade vi en människa som kom att betyda mycket för oss under hela resan. Det var en kvinna som hette Nina. Vi var en aning förvirrade och förstod inte riktigt hissystemet. Nina kom då som en räddade ängel. Hon sa på ett ungefär: You DOWN DOWN DOWN. You are THREE! NO NO NO! Go there! Go go GO! Tack Nina, vi älskar dig.
-
Vår hytt hade inget fönster, men var mysig ändå. Det var åtminstone väldigt mörkt när vi skulle sova. Och som känt blir allt läskigare när det är mörkt. Under första natten trodde jag att min sista stund var kommen. Det lät som att det hade blåst upp till storm med regn och 100 meter höga vågor. Vi fick nästan hålla i oss för att inte flyga ur sängarna. Vår hytt var dessutom nästan under vattnet så vi levde lite farligare än alla andra. Tack och lov var det bara isen som lät när båten krossade den. I övrigt var vår hiss utmärkt för att vräka i sig godis och chips (vem vill egentligen ha riskakor?) i, kyla öl i handfatet, spela in filmer och prata om allt mellan himmel och jord.

På lördagskvällen satt vi i en karaokebar. Det var en ny och spännande erfarenhet. Vissa var seriösa och sjöng ballader. Vissa var fulla och kunde cirka ett ord/låt. Vissa skrek. Vissa hade en tofs på sned, hette Natalie/Natascha och var bara allmänt galen (hon kan inte riktigt beskrivas). Vissa satt bredvid, stank sprit och glodde. Vissa var för blyga och hade lite för ont i magen. Vissa fick sjunga med andra när de egna vännerna inte ville ställa upp.

Resan erbjöd även några timmar i Riga. Vi bestämde oss helt medvetet att inte följa strömmen och alltså inte gå till alla sevärdheter. Utan karta gick vi istället till helt motsatt sida av staden. Det var en smula öde, det fanns inte så många vettiga butiker (eller toaletter), men det fanns fina byggnader och vi åt lunch två gånger. Som grädde på moset blev det snöstorm.

Vi har med andra ord all anledning att åka till Riga igen. Helgen har varit fantastiskt rolig!

6 kommentarer:

mia sa...

Hahaha! jättebra sammanfattning Elina!

NOOO! GOOO! UP! UP! - olika ord, samma tonläge och nästan samma betydelse.

julia sa...

kul att höra från er helg, verkar inte som om ni har haft det så tokigt! men hur gick det med själva spritoutletet? blev det någe?

mbh sa...

härligt! ni gjorde rätt som gick mot strömmen. men bjöd staden på ngn shopping värd namnet? och sjöng du!? puss

andreas sa...

åh vad skönt att ni är hemma jag har varit så orolig kram

Britta sa...

Instämmer med Mia, jättebra sammanfattning!

Nina satte liksom ribban för hur helgen skulle komma att gestalta sig, och hon gjorde det med all ära. Synd bara att vi inte lyckades fånga henne på bild.
...Fast åandrasidan så gör vi ju alla tre grymma imitationer av henne!

DOWN, DOWN! GO GO GO!!

Jonna sa...

Var du den som inte sjöng? Du är ju inte så kass på att sjunga som resten av familjen, eller ja, som jag och mamma så det hade du väl vågat :) Lät som en bra helg :) även om det lät otäckt med hytten och iskrossandet.