onsdag 24 oktober 2012

Vem är det som trampar och trampar, men aldrig kommer fram?

Jag och cykling har för tillfället en ytterst komplicerad relation. Min cykel som jag transporterar mig med har däck som är cirka 1 dm tjocka, vilket gör att det går otroligt segt att ta sig fram. Ja, oftast känns det faktiskt som att jag står stilla. Jag blir hemskt sur när jag cyklar på den och det blir inte bättre av att det alltid är motvind, oavsett vilket håll jag cyklar åt. Tanter och gubbar susar förbi mig när jag trampandes kämpar mig framåt centimeter för centimeter. Ofta måste jag stå och trampa fastän det är raksträcka! Jag kan erkänna att en stor fördel med skolan jag snart ska jobba på varje dag är att den inte ligger på ett cykelavstånd.

Sen har vi det här med spinning. Det ska vara bra gravidträning har jag hört och nu när jag inte kan gå på mina favoritpass längre fanns ingen återvändo. Igår bestämde jag mig för att gå på ett pass. Jag kan för allt i världen inte tycka att det är roligt med spinning. Man trampar, trampar... och trampar. Visst, man reser sig ibland och lutar kroppen fram och tillbaka, men mest är det bara att trampa. Dessutom gör det fasligt ont i de nedre regionerna. Och alla inställning som blir fel och de där himla spännena på tramporna som inte vill dras åt ska vi inte tala om. Jag vet inte hur många gånger jag kollade på klockan under passet.  

Jonna, vars relation med cykling är en helt annan.

5 kommentarer:

Malin sa...

haha spinning var inte min grej heller.

kan du gå till nya skolan?

Elina sa...

Nä, bussavstånd!

andreas sa...

du är rolig du :) kramar

Jonna sa...

men tror du inte spinning är som med allt annat i träningsväg, inte särskilt kul i början? något jag iaf gillar med spinning är att få svettas ur ordentligt och bli riktigt fysiskt trött, på samma sätt som med t.ex. löpning och skidåkning men som man inte uppnår med all form av träning...

ang. ont i snippan finns en enkel lösning, köp ett par cykelbyxor! Det kan det väl vara värt om du ska spinna en del nu de närmsta månaderna? eller vill du låna ett par av mig?

jag tror även att cykelskor gör susen. det blir nästa steg!

Anonym sa...

Håller med Jonna!Det finns även gelesadel till spinningcyklar du kan ha.Det är ju inte samma sak som att cykla landsvägcykel med vyerna men det funkar bra att träna just spinning länge i graviditeten:)jag får numera köra "tantcykelmodellen" på passen med styret uppe vid hakan,haha!Kram Marre