torsdag 2 januari 2014

Julafton

Händerna är sällan fria nu för tiden, vilket resulterade i färre bilder än vanligt. Hur som helst. Elis fick en vit tiger i sitt morgonpaket och vi gick en promenad innan det blev dags för grötlunch. Alla åt risgrynsgröt förutom jag som åt havregrynsgröt. Jag är lite kräsen ja. När hela familjen var samlade trängde vi ihop oss framför teven för att se på Kalle Anka. De minuter alla sjutton av oss satt samtidigt är lätträknande, men det är en tradition att samlas framför Kalle och då är det så det ska vara. 
Elis hade finbody (present från bästa Britta) och ville hellre traska än att se på Kalle. 
När alla proppat magarna lika fulla som vanligt och när de små barnen och ett visst äldre barn (typ 26 år) tryckt näsan mot fönstret tillräckligt länge såg vi honom äntligen! Tomten! Med sig hade han en tomtenisse.
Den enda gången under kvällen jag gick lös med kameran - när tomten var på besök. Det är så härligt att se barnens reaktioner. Elis var helt förstummad och gapade en hel del (se bilder ovan), men grät inte. Embla lämnade sin nappar (läs; kastade sin napp på golvet framför tomten) och sov sen sin första natt utan napp på mer än två år. Gustaf gick runt med sin bästa julklapp, ett par fotbollsskor, i handen resten av kvällen. När nästan alla barn somnat plängde vi i oss brietårta, älghjärta och rådjurssadel. En himla fin julafton!

4 kommentarer:

Unknown sa...

när du sa att Elis sovit så länge vågade jag hoppas på blogginlägg och jajamänsan! kul kul! vilken jul! så härliga bilder och vilken underbar jul det var.

Britta sa...

Åh, vad fin han blev (är) i bodyn! Kul att den fick vara med på julen :) vi hade faktiskt också besök av tomten i år; första ggn för mig, men redan andra för favorittrollet, Tiden går fort! Och det där med grötlunch (som i vår familj är grötfrukost) är överskattat tycker jag ;) Puss!

andreas sa...

ja den var precis som den ska vara, förutom då att per la sig först av dom vuxna :)kramar

Unknown sa...

åh underbara kväll som tog slut alldeles för kort!