onsdag 30 april 2014

Valborg

Så här kan Valborg firas, men så här firas inte Valborg i år. 

(Ni som läst bloggen länge har förmodligen sett dessa bilder typ fem gånger tidigare).
(Förstår inte varför vissa svartvita bilder blir mer i sepia när jag publicerar dem på bloggen).

lördag 26 april 2014

Han river ner gnistskyddet i vedspisen, repar fönsterbrädorna med kastruller, äter sot, äter gräs, försöker ta toalettborsten hundra gånger om fastän jag säger nej, kissar ner mig, häller ut ströbröd över halva köket, kastar mat överallt och dras till alla sladdar och eluttag. 

Han gör precis allt som ett barn ska göra med andra ord. Och det är precis som alla säger. Ett leende, en kram, en snorig puss, en blick eller egentligen bara att han finns och inget annat spelar någon roll.

tisdag 22 april 2014

Påskmat, påskägg och påskkärringar

Påsk på Vallen alltså, i våra tre stugor. Men ofta var vi alla i samma.
Som när det vankades middag till exempel.
Dags att leta efter påskäggen. Fia hade ordnat så att alla barn fick varsin bild med en ledtråd som skulle leda dem till rätt ägg. Mycket uppskattat! Både att leta efter äggen, hitta äggen och självklart att äta upp innehållet. Det sistnämnda gällde även alla vuxna.
Åtta grabbar om man tittar noga.
Jonna i  outfit mot mjölkstockning del 1. I denna kunde hon även agera bergatroll och överfalla Vincent.
Söt och glad Knut. Han var inte lika glad när Elis drämde en stavmixer på hans haka.
Del 2. Mammas gamla lila väst från 80-talet.
Två av många hurtbullar denna helg. 
Eftermiddagsvila. Fast egentligen vilade han inte, för det gör man inte om man inte blundar (enligt honom själv).
I år ville bara Vincent och Odin vara påskkärringar.
Embla sa bestämt nej!
"Nu tar vi en söt bild när de har likadana påsktröjor på sig", tyckte vi. "Varför ska vi sitta här och titta framåt", tyckte de.
Kommer mamma och pappa från sin stuga snart? Vi hungrar ihjäl!
Påskbuffé nästa!
Ägg i stora lass.
Och påskaftonen avslutades med film och tidig kväll för vissa och med frågesport (jag vann nästan) och lite senare kväll för andra.

onsdag 16 april 2014

Mot Vallen och påskfirande till magen spricker

Det är två år sedan jag firade påsk på Vallen sist. Förra året var Elis blott en vecka gammal och en dagstripp till Leksand fick räcka den påsken. Men i år! I år ska ALLA sjutton med. Tio vuxna och sju barn i totalt tre stugor. Det kommer bli trångt ibland, vara ytterkläder och blöta strumpor överallt, morgonpigga barn och morgontrötta föräldrar och Elis kommer att tro att ingen ser honom bland alla andra och försöka öppna vedspisen tusen gånger. Det kommer också vara mat och godis och lek och skratt! Jag hoppas Elis nöjer sig med sina majskrokar för något godis får han inte. Glad påsk!

lördag 12 april 2014

Selfie

Elis tog sin första selfie härom veckan. Grodperspektivet är som alltid väldigt smickrande. 
Väldigt smickrande, som sagt. Elis har i och för sig inget val eftersom han inte kan lyfta kameran och samtidigt trycka på knappen. 

söndag 6 april 2014

Kalas för Elis (igen)!

På inbjudan till Elis 1-årskalas hade jag skrivit klädkod: färgglatt. Jag insåg dock ganska snabbt att jag själv skulle vara den som hade svårast att få till en färgglad outfit. Räddningen blev en klarröd kjol från Jonna och några serpentiner runt halsen. Elis hade strumpbyxor från Happy Socks! Alla som kom var så fina i cerise, orange, rosa, lila, rött och så vidare. Hela kalaset var fint för den delen. Elis fick smaka bulle och tårta för första gången. Bulle gillade han, men tårta var sådär (se bilder). När han fick kladda runt med tårtbiten själv var det väl lite roligare förstås. Innan alla åkte hem till sitt igen försökte vi få till vår årliga familjebild. Att få alla att synas och bli "bra" på samma bild är nästan omöjligt, men samtidigt ska inte en familjebild vara för stel. Alvar läser en bok, Vincent har xylofonpinne i pannan, men alla är med! Det är huvudsaken. Tack för att ni kom och firade vår älskade ettåring. 

fredag 4 april 2014

En bild att älska

Efter att ha sett den här bilden som min syster Malin tog på Elis 1-årskalas känner jag att jag inte behöver fler bilder  i mitt liv, typ någonsin. Mitt hjärta smälter. Elis leende, hans fötter som spretar åt varsitt håll och blickarna som möts. 

Men jag ska lägga upp fler bilder från hans kalas. Kanske redan imorgon. 

Idag har Elis ätit sot och slagit i pannan, men annars har det varit en mycket fin dag.