tisdag 25 februari 2014

Serier

UnderbaraClara skrev härom dagen några meningar på sin blogg, som lika gärna hade kunnat vara mina ord. Hon skrev: "Älskar den där stunden vid sjutiden på kvällen när Bertil sover och vi har tre timmar av serietittande tillsammans i soffan framför oss. Det är min största lyx! Jag är verkligen en serieknarkare". Byter man ut Bertil mot Elis och att jag ofta tittar ensam så är det exakt som här. Vi försöker vara klara med alla hushållssysslor när Elis somnat så att kvällen kan ägnas åt annat. Och annat för min del är att just sitta i soffan och se på serier. De senaste månaderna har det varit mer än vanligt! Det påminner nästan om när jag hade en period i mellanstadiet(?) när jag bytte om till pyjamas så fort jag kom hem från skolan och plöjde alla serier på TV4 från typ 15.00 och framåt. Då var det Sunset Beach och annat, men nu är det (oftast) betydligt bättre serier, som Orange is the new black, Girls, Masters of Sex, Breaking Bad, New Girl (jag var väldigt skeptisk, men fastnade totalt), Homeland, Game of Thrones, True Detective och så vidare. Det låter kanske inte vettigt att ägna så mycket tid åt serier, men jag tycker att det är jättevettigt. Det är nöje och avslappning. Och jag kan inte påstå att jag bortprioriterar annat. Nej, gissa vad jag ska göra nu? Jo, se del 5 av Tjockare än vatten på SVT Play.


söndag 23 februari 2014

Ett alldeles utmärkt söndagkalas

Det var Andreas kalas, men han fastnade inte på en enda bild! Skäms Elina! Jag tenderar, som synes, att knäppa flest bilder på barnen. Men men. Vi fick korv med bröd (och alla tänkbara tillbehör) och en himmelsk chokladkaka efteråt. Min bror gillar inte gräddiga tårtor. Tack för kalaset!

fredag 21 februari 2014

Som det är mest

De här fyra bilderna sammanfattar tiden just nu ganska bra. Elis röjer runt när han är vaken och när han sover dricker jag kaffe. Vanligtvis hemma eller hos Jonna och Knut. Förra veckan gjorde vi även debut på biblioteket i Leksand (och åt mellis/fikade nere i Kulturhuset. 20 kr för kaffebröd + valfri varm dryck, tips tips!) tillsammans med Emelie och Alice. Och varje onsdag kväll åker jag till Leksand och springer med ett gäng tjejer. Just precis nu är det dock den där sov- och kaffestunden som gäller. Ytterst välbehövligt efter en morgon med bajskaos som slutade med en rejäl dusch för den lille.

söndag 16 februari 2014

Bara vara hemma

Efter helger på Vallen, i Falun och i Leksboda, har jag den här helgen i princip BARA varit hemma. Jag har inte varit längre bort än grannbyn under en löprunda och en söndagsmiddag. Idag när vi skulle lufta Elis och oss själva lämnade vi inte gården. Det känns otroligt lyxigt att ha en stor gård där vi exempelvis kan dra omkring Elis i pulkan, kika in i snickarboden eller skaka hand med äppelkvistar. Det är så klart inte bara med en stor gård heller, det är jag väl medveten om. Snö, lera, krattning, trimning, gräsklippning, rensa ogräs. Men i det långa loppet vinner nog ändå fördelarna! Annars får vi överväga att göra en äng av halva trädgården. Eller kolonilotter.

Nu är den sällan omtyckta söndagskvällen här. Per skrattar åt mina pyjamasbyxor och jag ska lägga mig på mattan och jobba på mina magmuskler.

fredag 14 februari 2014

September och oktober 2013

I september åkte vi till Vallen igen. Jag, Elis, mamma och Jonna.
Ja, här syns Doris också. Hon hördes under helgen också, om man säger så.
Vi förevigade Jonna med gravidmage i skogen.
När vi kom hem blev det dags för dop igen. Denna gång var det Alices tur!
Vi åkte tillbaka till Falun för några sista dagar. Elis åt gröt med hela ansiktet!
Sen kom dagen! Vi flyttade tillbaka till Leksand. Till vårt stora, fina hus vid Siljan. Mäktigt!
Gustaf och Vincent bjöd in till kalas!
Jag och Elis spenderade många soliga höstdagar hemma. Han började äta mer och mer riktig mat.
En liten fågel på vår spiselkrans. Ja, vi har en öppen spis!!
Liten blir större och större. Plötsligt kunde han sitta alldeles själv. 
Fina blommor från Honeypie.
Vår vattenbrunn och våra äppelträd.
Många ville komma och hälsa på och det fick de så gärna. Här är Ebba och Marie på besök.
Den 20 oktober kom han till slut, lille Knut! Vilken lycka!
Malin och barnen hade höstlov och jag och Elis hälsade förstås på. 

tisdag 11 februari 2014

Helgövernattning i Leksboda

I helgen skulle Per bort till sin morfar. Jag som är sällskapssjuk och skör bodde därför i Leksboda hos mamma och pappa så länge. Även mina systersöner var där. Elis fick lekkompisar och jag fick gå på toaletten i fred även denna helg. Sånt där helglyx ni vet. En himla mysigt helg var det!

torsdag 6 februari 2014

Helgen i Falun

I helgen var jag som nämnt i Falun. Där bor Hanna i en lägenhet som bland annat har ett väldigt charmigt gult kök! Vi  (jag, Hanna, Sara och Julia) tillbringade som vanligt mycket tid där och runt matbordet. Tre av fyra tycker om att planera, laga och äta maten. En av fyra gillar bara det sistnämnda.
Denna gång bestämde vi oss dock för att vara lite hurtiga också. Vi avverkade nästan en mil på långfärdsskridskor. Vi var inga proffs direkt (talar mest för mig själv), men ingen vurpade eller ramlade ner i en isvak!
Efter allt "hurteri" fick vi så klart lov att äta extra mycket på kvällen. Tapas, gino, lösgodis, ostbollar... Och se på schlager förstås, där vi tippade vinnare både väldigt rätt och helt fel.

söndag 2 februari 2014

Att åka ifrån och komma hem igen

Har varit i Falun i helgen. Med fina vänner, men utan Elis. Jag grät flera gånger innan jag åkte iväg, men sen har det gått bra. Över förväntan faktiskt. Fick rätt täta rapporter hemifrån och de hade det bra (förstås) och jag kunde slappna av.  I natt sov jag åtta timmar i ett svep! När hände det sist? Och tårarna som kom när jag åkte ersattes idag av ett leende hela sista biten hem i bilen. Fastnade med bilen i backen upp till huset, men lämnade den och sprang mot dörren istället. Det kunde liksom inte gå fort nog till jag fick se honom och pussa hans mjuka kinder igen! Den känslan alltså. Oslagbar!