torsdag 30 augusti 2012

Måndagtisdagonsdagtorsdagfredag

Vardagen har tagit sitt grepp om mig och det känns inte som att det finns några ord att prutta ut här. Jag jobbar. Jag går på toaletten. Jag äter. Jag sover. Jag följer Robinson. Jag tränar. Dagen idag blev dock en ledig dag. Ofrivilligt, men skönt. Har precis hämtat ut mitt pass där jag gjorde mitt bästa för att se "neutral" ut. Jag hoppas inte att det där är mitt neutrala ansiktsuttryck. Hur som helst är jag nu redo för en semestervecka i oktober. Hej sol och kebab!

måndag 27 augusti 2012

Måndag

Så var det måndag igen. Dagen fick en rivstart när jag blev utmanad att på sisådär tio minuter packa mig iväg hemifrån, ta mig till tågstationen, fixa en bussbiljett och hitta rätt busshållplats och hoppa på rätt buss till jobbet. Stackars Per fick det inte lätt när jag i all stress mer eller mindre krävde att han skulle trolla fram en bussbiljett åt mig som tog mig både till och från jobbet. Och han lyckades ta mig tusan också, visade det sig när jag några minuter senare visade upp hans gamla busskort vid UL:s biljettservice. Tack! 

Ikväll äter jag fiskbullar och väntar på att TV-kvällen ska börja. 

fredag 24 augusti 2012

Från igår till nu

Jag ligger i sängen försöker somna. Lyssnar efter tåg. Kanske nattåget som passerar på väg till Narvik rullar förbi snart? Förbannar mig själv både en och två gånger för att jag inte förevigade våra resor med nattåg i Indien. Lyssnar. Hör mest "utsuget" ovanför spisen, som plötsligt fått förnyad kraft. Önskar dock fortfarande att det vore en riktig fläkt. Somnar. Vaknar igen, oklart efter hur lång tid. Lika bra att få kissningen överstökad på en gång. Vinglar till badrummet medan jag halvt blundar i ett försök att inte släppa iväg sömnen för långt bort. Tillbaka i sängen. Börja INTE grubbla nu. Det är det sämsta tidpunkten att börja tänka på saker som man oroar sig över och självklart är det just därför jag ofta gör det just då. Denna natt går det dock rätt smidigt att somna om. Klockan ringer 05.50 och jag vill så gärna sova mer. Peppar mig med att alla andra också ska upp och jobba. Varför skulle jag vara ett undantag? Tvättar ansiktet och försöker göra en snygg knut fredagen till ära, men det slutar med en råttlort strax ovanför nacken. Äter, klär på mig och cyklar iväg. Tramp, tramp, tramp. Det sluttar uppför i 4,5 km och när jag kommer fram känner mig svettig ungefär överallt. Jobbet börjar. Morgonmöte, matte, svenska, rast, NO, lunch, rastvakt, svenska, rättning och hej då.

Nu har jag jobbat klart för idag och för hela veckan. Min första vecka som lärarvikarie är över. Och jag överlevde.

onsdag 22 augusti 2012

Sommaren som var

Sommaren var inte så tokig trots allt. Inte alls faktiskt.

söndag 19 augusti 2012

Middagskatastrof

Genom en sommarpratare hade jag fått nys om ett recept jag blev nyfiken att testa. Ett recept "som går hem hos alla" lät ju jättebra. Vi lagade maten nästan slaviskt efter receptet och satt oss ned för att äta. Det såg lite blekt ut, men det påverkar väl inte smaken tänkte jag. Tog en tugga och tyckte det var okej. En tugga till. Nej, inte så imponerad. Efter ytterligare några tuggor sa jag till Per att jag inte var så begeistrad och faktiskt inte klarade att äta upp det. På något sätt blev hans smaklökar påverkade av mitt uttalande. Han, som tidigare sagt det var rätt gott, slutade nästan tvärt att äta han också. Strax därefter stod jag i köket och åt en torr ostsmörgås som blivit över sedan dagen innan. Det var den lördagsmiddagen det. Lyckligtvis kompenserades middagskatastrofen upp av en mycket bra film - En oväntad vänskap - och lösgodis på det. Nästa helg kör vi på säkra kort.

Bild från en betydligt mer lyckad middag.

fredag 17 augusti 2012

Åter i Uppis

Igår kväll anlände vi till Uppsala igen, efter ungefär 10 veckor i Leksand. Vi har haft vår lägenhet uthyrd några veckor och kunde konstatera att hen som bott här skött sig exemplariskt. På en lapp skrev hen att vi bodde fint, hade en skön säng och att alla blommor förutom orkidén blivit vattnade. En blomkunnig hyresgäst! På Facebook läste jag att en annan student blivit glad över att dennes sommarhyresgäst lämnat pommes frites i frysen. Jag blev glad över stora flaskor med rengöringsmedel och tvättmedel. Nåväl, Per blev glad över en gigantisk burk majonnäs också. Lägenheten mittemot vår har fått en ny ägare. En herre som verkar börja dagen med storstädning. Hädanefter får vi alltså se en dammsugare på balkongen istället för en katt. 

Nu ska jag strax bege till banken, som en del i en lång rad bestyr som måste fixas när man tydligen inte är student längre.

onsdag 15 augusti 2012

Kalassöndag

Det första av många kalas den närmaste tiden, men ett av få jag kommer kunna vara med på. Malin och Odin bjöd in denna gång och serverade en pastasallad (som förhoppningsvis kommer upp här snart) och tårta förstås. Odin fick bland annat ett munspel som han sen showade med så fort han fick tillfälle. En annan show bjöd Doris och Malin på. Doris grävde ett stort hål i blomrabatten och Malin gick upp i falsett! Tack!

söndag 12 augusti 2012

Söörpla

Andra kräftskivan för i år och antagligen sista gången för i år också. Jag älskar det. Men nästan mer för brödet med en god ost på än för kräftorna. Ostsmörgåsar kommer alltid vara svårslagna.

torsdag 9 augusti 2012

Det börjar bli dags

Igår kväll när jag var ute och plockade några av sommarens sista jordgubbar kändes luften väldigt frisk och höstig. Likaså i morse vid kl sju när jag inväntade skjuts till jobbet. Och det är nog lika bra att hösten kommer nu. En del av mig har befunnits sig där länge redan. Funderat, planerat, oroat mig. I morgon jobbar jag min sista dag på sommarjobbet. Och denna gång tar inte studier vid, utan mer jobb. Jobb inom mitt yrke. Jobb som lärare (vikarie kan tilläggas). JÖSSES AMALIA!