lördag 31 mars 2012

Earth hour

Du glömmer väl inte att släcka lamporna ikväll klockan 20.30 och en timme framöver? Släck, bara GÖR det!

Bildkälla

fredag 30 mars 2012

Hamburgare, stor stark och en pavlova

Trots att de höjt priset på en stor stark från 19 till 23(!) kr och gav mig en äcklig femkrona, hade vi en trevlig kväll på Orvars härom kvällen. Som ni ser var jag väldigt nöjd! Detta var förövrigt anledningen till att jag missade finalen i Sveriges mästerkock, som jag istället såg igår efter att nästan ha undvikit resultatet hela dagen. Fick ett mail som antydde vem som vunnit, men jag visste inte till 100 procent. Spännande var det hur som helst och rätt kvinna vann, helt klart!

torsdag 29 mars 2012

Det bästa vore att isolera sig

Jag såg inte finalen i Sveriges mästerkock igår utan ska se den ikväll istället. Det är inte lätt att se en final dagen efter "i dagens samhälle". Jag vågar inte gå in på twitter. Jag vågar inte inte gå in på facebook. Jag kan inte läsa dagens morgontidning. Jag kommer få blunda när jag passerar löpsedlar på stan. Jag fick lov att säga åt folk att inte smsa mig om hur det gick. Frågan är om jag ens vågar gå ut idag?

onsdag 28 mars 2012

Ett axplock av fina minnen från en fin lägenhet

Malin med familj bor inte längre kvar i sin lägenhet och det känns som slutet på en era. Jag vet inte hur många dagar jag spenderat i den lägenheten under min studietid. Hon blev mammaledig för första gången precis samtidigt som jag blev student. Nästan alla mina självstudiedagar i Leksand har jag spenderat där. Ofta från 07.20 på morgonen till sen eftermiddag. Och jag såg fram emot varenda en av dem! Nu har hon varit mammaledig två gånger och jag student i fyra år. Nu bor de inte där längre. Jag är snart inte student längre och Malin ska snart börja jobba igen.

Det är alltid sorgligt när fina perioder i livet tar slut, även om de blir avlösta med en ny.

tisdag 27 mars 2012

Helt okej

Det känns helt okej med utslagna kvistar här hemma. 
Det känns helt okej när ett G plötsligt blir ett VG. 
Det känns helt okej när någon säger att vi är på god väg med vårt examensarbete.
Det känns helt okej att sitta med tofflor inne när det åtminstone är varmt ute.

måndag 26 mars 2012

Fort Royal

Hanna var inte bara Hanna i helgen. Hon var även Gunde Svan, som tillsammans med Agneta Sjödin guidade två lag genom olika grenar på Fort Royal! Vi fick gissa intron, försöka gå med en galge mellan knäna, ett mynt på ögat och en boll under hakan i en stafett, sätta-basker-på-tant, kasta popcorn i varandras munnar osv. Vi trängde sedan ihop oss fjorton stycken runt ett bord för kanske sex personer och blev varma av både mat, trängsel och sång. Kvällen avslutades med diverse sånglekar där jag bland annat levererade "fina flickor fiser inte" med Räserbajs, men misslyckades med en Eminem-låt. 

När vi vaknade nästa morgonen visste vi inte om klockan var åtta, nio eller tio. Kanske var det cigarröken som gjort oss snurriga medan vi sov?

söndag 25 mars 2012

Kalashelg

Sicken helg, sicken helg! Hanna hämtade oss på stationen med en lånad bil. Vad skönt med bil, tänkte vi. Två minuter senare kokade motorn. Med rädsla för att bilen skulle explodera (ja, våra bilkunskaper kommer från filmens värld) hoppade vi ur bilen. Jag fick med mig bagaget också. En bunt hjälpande änglar och två hinkar vatten senare kunde vi rulla vidare. Resten av helgen förlöpte utan missöden, tack och lov. Vad vi gjorde resten av helgen ska jag visa och berätta när jag fräschat till mig, blivit klar inför morgonens seminarium och inte längre känner mig söndagsseg. Alltså tidigast imorgon.

fredag 23 mars 2012

Linköping, be aware

Om en knapp timme tar jag min resväska och går mot tågstationen. I helgen ska Hanna och våren firas! Och jag passar nog på att fira fina omdömen från en fin praktikplats också. Tjolahopp!

torsdag 22 mars 2012

Skit under naglarna? Nej, men lite sylt går bra.

Idag såg jag den första plockbara tussilagon. Självklart var den omgiven av en gigantisk hundbajs. Är det värt lite skit under naglarna (bokstavligt talat)? Nej. Det fick duga med en spretig påsklilja, ett gäng pannkakor och en älskling till middagssällskap. Och det var inte alls fy skam kan jag be att få tala om!

onsdag 21 mars 2012

Slutspurt

Två dagar kvar på praktiken. Känns precis som att jag nyss började. Så är det alltid. Jag kanske får ta att sammanfatta hela perioden någon gång, men inte idag. Är en smula tom efter de senaste dagarnas försök att styra upp både det ena och det andra. Jag blir ju arbetslös om ett par månader! Färdigutbildad, men arbetslös. Just nu känner jag mig lugn inför detta faktum. Konstigt lugn. Kanske kallas det att vara trög?

måndag 19 mars 2012

Och nu åker vi skridskor

Under stressiga perioder är hemmaträning ganska klockrent. På en halvtimme kan man fixa ett effektivt träningspass, specialkombinerat för dagen. Idag utförde jag följande: spark i rumpan, låga knän, upphopp, skidor, skridskor, längdhopp, på stället och från sida till sida. Tre gånger om, som ett slags intervallpass (grannarna undrade säkerligen vad det var som klapprade här inne). Hemmaträning är inte alltid skitkul, men det är heller inte skittråkigt. Och för att uppnå kriterierna snabbt och svettigt duger det gott!

söndag 18 mars 2012

Bland fjädrar och trisslotter

Det är en god idé att skrapa triss till fikat. Vid förlust får man tröstäta, vid vinst får man fira. Idag blev det tyvärr det förra. Men bullen var god! För övrigt har vi fixat lite påskfint här hemma. Lite tidigt kan tyckas, men vi är ju inte här på själva påsken så vi kan gott tjuvstarta. Har tjuvstartat på frossandet också, kan tilläggas. 

lördag 17 mars 2012

Positiv

Igår var det en sån där bra dag. Lärarhjärtat blev varmt när elevernas dikthäften började bli färdiga. På väg hem såg jag några tussilull i diket (övervägde att försöka ta mig över det breda och djupa diket, men mamma avrådde mig). Jag vädrade mattor och dammsög. Drack kaffe lite då och då hela dagen. Körde ett bra biceps- och axelpass på gymmet (en mening tillägnad Jonna). Järnladyn och lösgodis på bio med tre gullvippor. Och sist men inte minst, en vinst över Per i Gin Rummy. Heja!

torsdag 15 mars 2012

Natten då min cykel blev en papperskorg

Tack du vänlige själ för matresterna du lämnade på min pakethållare i natt. Min lunch blev räddad. Men nästa gång, tänk på att jag föredrar kebabrulle!

onsdag 14 mars 2012

Hanna


Hanna. En kvinna i sina bästa år. En hurtig skogsmulle.  En bak- och pysselfia. En fnissig honeypie. En dalkulla med koll på både länder, städer och fruktintag. En vän av världsklass. Grattis!

måndag 12 mars 2012

Så här är det

I lördags arbetade jag med ett memory innan frukost. Visst, jag är en smula pedantisk, men jag brukar inte rensa skafferiet det första jag gör på morgonen, vilket typ alla trodde. När jag skrev tipsrundan lyssnade jag på en repris av Christer i P3 och jag hade precis skumläst i kursplanen. Som nästan varje helg hade jag sylt i filen och mitt största bekymmer för dagen var hur jag skulle lägga upp mina måltider! 

Hanna, Jonna, Carro och Per skrapade ihop tre rätt.
Julia hade två rätt.
Andreas hade ett ynka rätt.

Nu känner jag mig villrådig. Det är ju inte kul att behöva dela en vinst på fyra personer och jag tvingas därför att ställa en utslagsfråga som bara Hanna, Jonna, Carro och Per får svara på! Den som är närmast rätt svar vinner.  

Frågan lyder: Hur många frukter har jag ätit totalt mellan fredag-måndag (alltså under fyra hela dagar)? Per var inte hemma torsdag-söndag och har därför noll koll på mitt fruktintag. Han har dock sett mig äta två frukter idag och därför talar jag om för alla att det är minst två frukter. Lycka till!

söndag 11 mars 2012

En slags hyllning

En bråkdel av helgens mat. Ibland tror jag att mat och godsaker är meningen med livet. I alla fall något av det roligaste med livet. Det är så mycket som kretsar kring det ätbara, även när det delar fokus med umgänge eller nåt annat. En fika med en kär vän, att samlas vid middagsbordet efter en stressig dag, att äta kvällsmat framför favoritprogrammet, fredagsölen med tillhörande chips eller nötter, "belöningen" efter ett tufft träningspass och så vidare. Och så vidare. Det är ju helt fantastiskt!

lördag 10 mars 2012

Tipsrunda

Just nu pågår en traditionsenlig bydag med tillhörande tipspromenad hemma i byn. Jag är i Uppsala och kan därför inte vara med. Tyvärr. Det närmsta jag kan komma är att skapa en egen tipsrunda med frågor om bara MIG. Det kluriga är att att alla alternativ är relativt möjliga, men det rätta alternativet grundar sig bara på dagen idag. Låt oss börja:

Fråga 1: Vad gjorde jag innan jag åt frukost?
1. Gick en morgonpromenad
X. Jobbade med ett memory till en kommande engelsklektion
2. Rensade skafferiet

Fråga 2: Vad lyssnar jag på precis just nu?
1. Christer i P3  
X. Tystnaden
2. First Aid Kit på Spotify

Fråga 3: Vilka slags text läste jag senast? 
1. En artikel i Ergo
X. Kursplanen i svenska
2. Text-TV

Fråga 4: Vad bestod min filtallrik av imorse? 
1. Fil, frukt, müsli
X. Fil, müsli, extra kanel
2. Fil, sylt, müsli

Fråga 5: Vilket är mitt största bekymmer idag?
1. Vad ska jag äta till lunch och middag?
X. Vad ska jag ha på mig idag? 
2. Ska jag tvätta håret eller inte?

Vinnare får... ett eget inlägg här på bloggen (jag menar, WOW)! Lycka till!

torsdag 8 mars 2012

Igår, onsdag

På praktiken är det tänkt att jag ska vara en lärarstudent. Igår däremot, när en hårslinga fastnade i dragkedjan när jag skulle ta av mig jackan vid personalrummets klädhängare, kände jag mig snarare som en elev. När stod jag som ett fån och kunde inte dra dragkedja varken upp eller ner. Och tro inte att jag kom loss. Själv kunde jag ingen råd och jag vägrade gå ut till alla lunchätande lärare och be om hjälp (då hade jag verkligen känt mig som en elev). Det var bara att bita ihop och dra. När jag senare cyklade hemåt efter tre engelsklektioner på rad, glömde jag även bort att svänga med cykel och fick se mig själv köra rakt in i ett staket. Där tog det tvärstopp. Dagens höjdpunkt var helt klart den söta systern som väntade på mig när jag kom hem!