tisdag 31 januari 2012

När hemmastudier verkligen är hemmastudier

Hemmastudier stod på schemat idag. Ett av mina mest rätta element, tänkte jag. Men: "situationellt och interaktionellt konstituerade inre ramar" (två av orden finns inte ens i word), en smutsig badrumsmatta, helgens tomma ölburkar fortfarande gömda bakom gardinen, ingen ordentlig förmiddagskaffepaus och torr tvätt överallt. Jag säger inget mer förutom att det känns helt okej att gå till skolan imorgon.

måndag 30 januari 2012

Blodtrycksfall, sylt och sånt

Helgen började en smula dramatiskt med att en tjej på Friskis fick blodtrycksfall och föll ihop precis bredvid mig. Plötsligt satt jag där alldeles svettig och höll om henne utan att veta varken ut eller in. Det gick bra till slut.

Resten av helgen var som hela havet stormar fast tvärtom. Alltså jättelugn. Jag kokade sylt. Bakade bananmuffins. Bakade en morotslimpa. Inom loppet av ett par veckor har jag dessutom införskaffat olivolja och riktigt smör för första gången sedan jag flyttade hit. Jag har med andra ord varit huslig den senaste tiden att det räcker för minst fyra månader framöver. Nu ska jag fortsätta att förbanna min vänstra benhinna!

söndag 29 januari 2012

2011 - november och december

Precis innan julpyntets ingång bestämde jag mig för att göra köket lite färgglatt.
En söt Odin matchar glass med t-shirt.
Allhelgonamiddag med...

... fina vänner.
Per fick ett plötsligt infall och köpte en pepparkakshussats. Det blev så här fint och prydde vårt vardagsrumsfönster ända fram till jul.
Adventsmiddag och familjebild. Fin kväll, fin familj!

Inne började det verkligen bli julstämning. Ute? Inte fullt så juligt.
Andra advent firades med gullvipporna Hanna och Julia i Karlstad.
Sedvanlig kvällsgymnastik. Ingen kommentar om att min fot ser ut som... något hunden tuggat på och spottat ut.
Älskade lilla mamma kom på besök till Uppsala.
Vips blev det jullov och jag for till Leksand. Så här såg förövrigt varje söndagskväll ut när jag var liten. Enda dagen på veckan vi dukade fram kvällsmaten.
Hade en hel vecka hemma innan självaste julafton. Jag, Malin och Alvar gjorde Insjön.
En allmänt söt Alvar.
Och två randiga sötnosar med ett dinosauriememory. Vi spelade en variant där man helt enkelt bara plockar bland bilderna som man själv vill.
Fika på Hagagatan.
Granen står så grön och grann i stugan och så vidare.
GOD JUL!
Alvars allra första födelsedag!
Finns det något bättre sätt att avsluta året än med en smaskig tre rätters? Knappast. Gott nytt år!

lördag 28 januari 2012

Filmperiod

Huller om buller: Tinker, tailor, soldier, spy. In time. Limitless. Never let me go. Sherlock Holmes. The girl with the dragon tattoo. Drive. 

Ja. Det var allt för idag. 

fredag 27 januari 2012

Hur dum får jag vara?

Helt plötsligt, efter tre och ett halvt år, får jag för mig att plugga alldeles innan läggdags. Satt sent (för mig) igår kväll och skrev om individualiseringsprojekt på 60- och 70-talet. Vad trodde jag? Det är ju helt emot mitt natur. Självklart låg jag sedan vaken i natt medan olika formuleringar och intervjufrågor virvlade runt likt feberdrömmar i mitt huvud. Så orutinerat.

torsdag 26 januari 2012

Snurrigt

Det är lite snurrigt just nu. Per lyckades omedvetet uppdatera min blogg (det kanske låter som en bra sak, men jag känner att datorn i sig var nytt nog för tillfället) i ett försök att åtgärda att min blogg, men inga andra sidor, visades som om jag hade väldigt dålig syn. Själv lyckades jag bränna min fina julklappsvetekudde i ugnen. Hann knappt lägga in den innan den hade en "fin stekyta". Och en tallrik hamnade i golvet. Inte konstigt att man blir lite svettig i höger armhåla.

onsdag 25 januari 2012

Materialistisk glädje

När jag vaknade i morse kände jag mig verkligen som musen på bilden igår. På eftermiddagen köpte jag mig glad (ja, ibland går det). Jag köpte en ny dator. Den är tyst. Den är snabb. Dålig teknik tar alldeles för mycket tid i anspråk. Om bra teknik tar stjäl ännu mer tid låter jag vara osagt. Jag är nöjd!

tisdag 24 januari 2012

God ju... nej förresten.

När jag imorse såg stora snöflingor sakta falla fick jag nästan julkänslor igen. Skulle jag verkligen vilja ha jul igen? Troligtvis inte (märk väl att jul och jullov inte räknas som samma sak). En ask Aladdin skulle jag dock lätt kunna smocka i mig på en sekund eller två.

Mamma: att din tomte får vara med på bilden ovan får ses som en kompensation för musbilden nedan.

Blunda mamma

God morgon. Eller?

söndag 22 januari 2012

Vem vinkar du åt? Eh, Mållgan!

Jag måste börja använda linser mer konsekvent vid tillfällen då jag inte kan ha glasögon. Det blir extra tydligt när någon som jag kanske känner eller kanske inte känner, kanske hälsar eller kanske inte hälsar. Det enda jag ser är att vi kanske har ögonkontakt och att hon kanske ler och formar munnen till ett tyst hej. Jag vill inte vara den som vinkar och säger hej till människor som egentligen hejar på någon helt annan. Den som inte verkar ha några vänner utan måste heja på låtsaspersoner.

Söt söndag


Att gå in på ICA en söndag utan att köpa kaffebröd är som att se Hellner gå om Northug uppför Alpe Cermis utan att skrika. En pärlhyacint slinker med hem nästan lika lätt. Det är ju trots allt bara söndag en gång i veckan.

lördag 21 januari 2012

Papadi papada

Hamburgare, öl och godis på kort tid ger lätt magknip och ballongmage. Men tack vare sällskapet och Robert Downey Jr. på en ponny blev kvällen väldigt bra ändå. Den skrattande serietidningsmannen på Gotlands gjorde den inte sämre heller.

torsdag 19 januari 2012

2011 - september och oktober

September började med Tjejmilen i Stockholm. Det gick så där och dessutom hade Jonna, min springkompanjon, blivit sjuk.

Carro och Oskar bjöd in på middag och i vår SKA vi bjuda igen!

Vaksala torg nästan varenda lördag!

Även om det kanske ser ut som ett barnkalas, så var det faktiskt Mats som fyllde år. Jag och Malin hade äntligen gjort våra snygga klubbor.

Syskonkärlek i Rutebo.

Den här blev min och jag blev glad.

Fyndade en liten kökshylla också. Filurar fortfarande på vad jag ska ha på den.

Hösten kom. Eller i alla fall höstlöven.

En kärleksfull visit i Stockholm.

Syster fyllde år och ordnade brunch...

... och smaskigt fika!

Det här får väl på något vis symbolisera vad som var hett på matfronten de här månaderna.

Vi började få morgontidning. Då störde jag mig på alla tidningar som tog plats. Nu saknar jag dem.

Skrev ungefär tusen PM och passade i en paus på att ta bilder för att visa er mitt roliga sudd.

Testade ett par nya brödrecept.

Vi avslutar oktober med en suddig bild från en fin kväll innehållandes nationsmat, Tintin och GT.