söndag 31 maj 2009

Igår: Det var som väntat mycket mycket trevlig/fint/bra/mysigt. Vi drack bubbel och åt tårta. Vi var sommar. På Norrlands blev det dans. Musiken var en besvikelse dock. Mr Bombastic var den mest välkända låten och det säger ju en hel del. När vi gick hem var det ljust ute - ovant och härligt. Åh, jag vill ha sommaravslutningsfest igen!

Idag: Dagen efter och storstädning. Inte världens bästa kombination. Jag tror att jag ska gå och sova i duschen nu.

lördag 30 maj 2009

Idag känns det förbjudet att vara inomhus. Sommaren är lite stressande på så vis. Liksom att man nästan ska få dåligt samvete om man inte tar tillvara på varenda sekund av sol. Jag tycker om solen, det är inte det. Men ni förstår. Och om ni inte förstår, oroa er inte. Jag ska ut snart. Ut i solen. Ut och äta glass. Ut och glassa.

Med solen kommer svett. Som jag nyss skrev på Fridahs blogg så gillar jag inte reklamen för Axe som sänds på TV nu. Den där det är sprutar svett från armhålor. Så äckligt. På gymmet nyss var det en man som såg ut att komma direkt från reklaminspelningen. Hans ljusblåa t-shirt var mer mörk än ljus så att säga. Jag bönade och bad inom mig att han inte skulle använda de maskiner jag skulle använda.

fredag 29 maj 2009

Jag ligger som ett gasfetto i soffan. Min t-shirt är fläckig. Käften är svullen på grund av en visdomstand. Chokladkakan är uppäten. Precis det här ville jag med min kväll. Precis det här behövde jag efter en omtumlande vecka.


Ögonmask måste införskaffas. Per gick upp 06.40 imorse. Jag hade sovmorgon men kunde givetvis inte somna om efter det. Det var ljust i rummet. Jag var kissnödig. Och när köket ligger nästan i sovrummet är det svårt att koppla bort en puttrande gröt och en trög kylskåpsdörr.

Jag hade ju tänkt att sova till 07.30!

torsdag 28 maj 2009

Jag gillar att göra tester. Inte multiplikationstest och sådant som vår lärare överraskar oss med, utan test i stil med det jag gjorde idag - Hur bra frukost äter du? Du kan göra det här: Wasabröd. När ni väljer vikt, längd och ålder ska ni dra den blå grejen åt sidan. Jag var lite trög och blev först en 50-åring på 125 cm och 100 kilo. Jag skriver såsom att ni alla verkligen kommer att göra det här testet, vilket ni säkert inte kommer att göra. Men ni ser ju på bilden hur fint de gjort. Ett helt bord med frukost att klicka på och sedan är det bara att välja mer specifikt vad du äter. Jag ljög bara litegrann och fick ett fint resultat!
Jag försöker desperat sätta mig in i Europavalet. Det är inte lätt. Om några timmar måste jag ha bestämt mig för då ska jag och Per gå iväg och förtidsrösta. Det känns fel att inte rösta, men det känns även fel att rösta utan att veta vad jag egentligen röstar på. Tack och lov att jag vet vad jag ska äta till middag åtminstone.

Grönt är skönt och rött är sött. Svårt val.

Det regnar. Jag ska snart gå till skolan. Mitt paraply är inte bra. Jag skulle lika gärna kunna ha ett rabarberblad över huvudet. Men jag ska inte klaga. Jag var ledig igår, jag är ledig imorgon. På lördag ska jag dricka bubbel och äta tårta. Hej!

onsdag 27 maj 2009

Det kändes extra bra att jag ska laga vegetarisk middag ikväll efter nyheterna om den danska grisindustrin. Åtminstone tills jag kom på att jag tänkt ta en smörgås med skinka på tillsammans med mitt förmiddagskaffe. Åh, om jag ändå kunde ta tag i mig själv och bli vegetarian. Det finns inga ursäkter egentligen. Jag är bara lat och fantasilös i köket. Plus att det blir krångligt att jag och Per ska äta olika, för han älskar sitt kött. Och det gör ju egentligen jag också (älska är ett väl starkt ord, men jag tycker om det). Åh åh åh, fasiken. Jag tar i alla fall keso på smörgåsen.

tisdag 26 maj 2009

Det verkar finnas en liga med påflugna, tröga killar/män i Uppsala. Önskas förförståelse, läs Josefinas inlägg. Jag träffade en av dem på väg hem från skolan idag. Det värsta med händelsen var min oförmåga att ge ett bra svar på tal.

Jag kommer gåendes längs en väg. Plötsligt dyker en kille upp bredvid mig.
Killen: Hej!
Jag (tror att han ska fråga om vägen): Öh, ja, hej?
Killen: Vad tycker du om när killar kommer fram till dig så här och börjar prata?
Jag (fortsätter gå): Öh, va? Hm, jag vet inte.
Killen: Du vet inte?
Jag: Nej, eller öh, ingen kommentar.
Killen: Händer det ofta att det kommer fram killar?
Jag: Nej!
Killen: Okej. Hej då!
Jag: -

Väldigt knepig kille. Och som sagt, kunde jag inte ha kommit på något bättre än "ingen kommentar"?

måndag 25 maj 2009

Det första jag gjorde efter att äntligen hämtat min rättade tenta var att glömma den på skolans toalett. Självklart kom jag inte på det förrän jag nästan var hemma. Jag vände, struntade sen i att gå hem och satte ner stjärten på en gräsmatta istället. Frågan är varför jag inte köpte en glass? Och eventuellt, varför är jag så disträ?

Helgen spenderades med världens bästa familj och släkt, men under världens värsta omständigheter.
Aldrig mer ses vi, men alltid finns du här hos mig.

onsdag 20 maj 2009

Min tågresa innehöll bland annat en liten pojke som sa att han skulle slå ihjäl sin lillasyster och en gubbe som drack öl, vin, fes och sedan harklade sig för att dölja det. Efter det känns det extra skönt att vara hemma.

Jag vill ha choklad. Och då menar jag NU!
Jag är Lady och Lufsen. Om datorn räknas som Lufsen och P3-musik räknas som Bella Noche. Jag äter alltså spaghetti och köttbullar. Men jag är nog hundra gånger mer slafsig än Lady, då jag räknar till sex stycken ketchupfläckar på mitt vita linne nu.

Igår blev det mat och öl på en nation. Vi fick vänta närmare två timmar på vår mat! Jag hade då varit hungrig i ungefär fem timmar. Att vänta på mat ligger inte för mig. Hur svårt kan det vara att göra en grekisk sallad? Tur att deras öl är billig och mättande.

Snart far jag till Leksand. Först tänkte jag få kaffefläckar på mitt linne också. Jag tror att det kan bli ett snyggt mönster. JUST JA, på tal om mönster. Idag köpte jag en klänning med färgglada blommor på. Det känns så otroligt icke-Elina.

(Jag tycker förresten om att skriva vissa, på måfå valda, ord i fetstil).

måndag 18 maj 2009

Norge

På grund av en oväntad/förträngd skoluppgift tar jag mig inte tid till något jättefylligt inlägg om Norge, som jag mer eller mindre utlovat(?). Här följer så kallad snabbfakta: Helgen bestod av sightseeing i både Hamar och Oslo - finfina städer. Jag kan lägga till två fiskar på min lista över fiskar jag ätit, marulk och uer. Norska kommentatorer är inte kloka. De vill bara höra sin egen röst och det var med nöd och näppe som vi fick höra alla bidrag i Eurovision. Igår, på Norges nationaldag, hamnade vi i ett barntåg som Pers mammas kollegas barn skulle gå i. Alla hade kostym, dräkt eller klänning utom vi som hade byxor och t-shirt. Jag har sällan känt mig så malplacerad, men det var en rolig upplevelse. Kort sagt har det varit en jättebra helg, och Norge får nog se mer av mig i framtiden.










Åter i Uppsala. Helgen har varit fin, men jag återkommer om den senare. I nattens drömmar var jag gravid. Jag smekte min mage och ville visa alla. När jag vaknade insåg jag dock att det enda som fyller ut min mage är helgens mat.

Jag såg en munk i Oslo med orange dräkt och gula fotbollsstrumpor av märket Nike. Jag har Nike på fötterna just nu. Vi är lika jag och munken.

torsdag 14 maj 2009

Utmaning från min syster: varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.

1. Vad heter du? Elina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Edgy
3. Flicknamn: Eivor
4. Pojknamn: Evert
5. Yrke: Elmontör
6. Färg: Eldröd
7. Klädesplagg: Extra large-kläder (kan inte komma något bättre)
8. Mat: Enchiladas
9. Sak i badrummet: Eltandborste
10. Plats/stad: Eskilstuna
11. En orsak att vara sen: Eurovision på TV?
12. Något man skriker: EEEEY!
13. Film: Eternal sunshine of the spotless mind
14. Något man dricker: Espresso
15. Band: Eurythmics
16. Djur: Ekorre (som jag blivit kallad av Per innan vi blev tillsammans. han tyckte det såg ut som att jag åt på en kotte när jag smörjde in läpparna med försvarets hudsalva).
17. Gatunamn: Esters väg (Åkerö)
18. Bil: Elbil
19. Låt: Execution song
20. Aktivitet med fler än en deltagare: Efterfest

onsdag 13 maj 2009

Jag sitter här i min heta pyjamas och med en knut á la Lilla My på huvudet. De senaste dagarna har sett väldigt likadana ut (sömn, mat, skola, träning, tv, dator), vilket leder till dålig bloggfantasi. För jag tror inte ni är speciellt intresserade av att höra om matematiska begrepp, köttbullar och mitt svett?

Roliga människor ser/träffar man ju dock på ganska ofta. Idag tror jag att jag såg samma kille i skolan som på mitt träningspass. Det var en kille som gillade att prata schlager med några av mina kursare samt värma sin mat i micron i typ en timme. Senare på passet flaxade han runt som en gråsparv, och jag fick kämpa mig emot ett fnitteranfall. Tyvärr är den här episoden bara rolig för mig och jag förstår om inte ni viker er dubbla av skratt.

Det är nog bäst jag slutar skriva nu och återgår till min bok där de har sex bland bulldegar och ställer dildos i bestickstället. Nej, det är ingen erotisk novell. Övriga frågor kommer vidarebefordras till personen som lånat ut boken till mig.

tisdag 12 maj 2009

Ni får ursäkta det argsinta inlägget imorse. Orsaken var att jag egentligen inte hade varken tid att blogga eller något att blogga om. Plus att jag tydligen är en bitterfi**a (enligt min syster).

Och i detta nu har jag ännu mer slut på ord. Eftermiddagen har ägnats åt ett rätt meningslöst och ytterst flummigt PM-skrivande. Lika mycket som vi skriver så skrattar vi åt saker som till exempel kaviar. Jag kan inte beskriva skämten mer utförligt än så.



För övrigt ser jag fram emot: 1. Kvällens avsnitt av Desperate Housewives som verkar väldigt spännande. 2. Helgen som kommer att spenderas i Norge och avslutas med att fira 17 maj. Jag sjöng just "Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker på vår far og mor og den saganatt som senker drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, senker drømme på vår jord" för Per. Han hörde inte ens att jag sjöng på norska.
Det är ett jäkla tjat om vädret. Men visst fan blir man glad när solen skiner. Solen skiner just nu, men jag slår vad om att det blir mulet snart. Skitsamma.

Skola nu!

söndag 10 maj 2009

Jag gillar mina nya glasögon. Tyvärr var hon som jobbade på Specsavers lite väl förtjust i att böja till bågarna så att de skulle sitta ordentligt. Enligt mig satt de bra från början, men nej, hon skulle böja till dem minsann. Nu känns det nästintill som att sätta på sig en tvångströja. Men men, nu är det som det är - hon är en idiot och jag har ett par gubbglasögon. Det kunde ha varit värre.

Varför blir mina söndagar ofta så här? Jag är uttråkad och det vet man av flera skäl:
1. Jag ägnar lite väl lång tid åt att sitta i sängen, äta ett äpple och stirra i väggen.
2. Jag går omkring och finner ingen ro. Två minuter vid datorn, två minuter på balkongen, två minuter på toaletten och så vidare.
3. Jag läser några sidor i Baskunskaper i matematik
4. Jag skriver matsedel och inköpslista inför morgondagens handling
5. Jag gör en mapp med foton som jag eventuellt ska lägga upp på Facebook
6. Jag skriver ett sms till Jonna och ber henne ringa mig om hon möjligtvis får någon tid över
7. Jag tar på mig försvarets hudsalva var tredje minut
8. Jag planerar om dagsplanen för att få in ytterligare en måltid

AAAH! Snart ska jag omvandla tristessen till svett på gymmet.

lördag 9 maj 2009

Jag har inte druckit öl på en vecka och två dagar (förutom en halv). Det är möjligt att jag inte ens får kallas student längre. Men nu är lördagsölen införskaffad och allt är som det ska. Per har fixat pizzadeg. Jag är kissnödig. En vanlig lördagskväll helt enkelt.

I förra inlägget glömde jag skriva om vår kändisjakt i Stockholm. Det började redan vid busshållsplatsen på väg till Grönan.
Mia (puttar på oss): Där är Gudrun Schyman!
Jag (hoppfullt): Va?! Är det Gunvald?!

Väl framme får vi även se en höggravid Gry Forsell.
Gröna Lund
Håll i hatten! Jag åkte karusell! Inte Insane, Fritt Fall och sådant dödsångestframkallande, men ändå. Den mest läskiga jag åkte hette Bläckfisken. Den snurrade och lutade framåt så att det kändes som att man kunde åka ur nästan. Det är bara två saker jag fortfarande inte förstår. Jag skrek medan mina kompisar skrattade och jag höll i mig krampaktigt medan mina kompisar satt tillbakalutade med händerna vid sidorna. Den var ju läskig? Hur som helst. Jag åkte även Tekopparna två gånger, gick in i det Lustiga huset och åkte Blå tåget. Tyvärr vann vi ingen choklad. Men åh, det var en rolig dag! Fler bilder kommer någon gång och någonstans.

fredag 8 maj 2009

Min hemliga hobby
I skolan sysslar vi bland annat med statistik. Jag älskar att göra diagram i Powerpoint. Gör inte alla det? Hur som helst tyckte jag att det var passande att utföra en undersökning här på bloggen. Ni finner den här till höger. Fantasin var inte på topp, men jag valde något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kan dock (inte) lova att jag kommer inte göra ett diagram av resultatet och redovisa det här bloggen.
Jag, Elina, ska på Gröna Lund idag. Jag tycker inte om karuseller. Logiken flödar. Eventuellt vågar jag mig på en slags gunga som... Okej, den går bara runt runt. Sist jag åkte en läskig karusell var på Rättviks marknad. Jag, Jonna och pappa åkte ett hjul som gick högt, snabbt, bakåt och framåt. Det enda jag minns är att jag grät och skrek "STAAANNA, SLÄÄÄPP AAAV MIIIIG". Aldrig mer! Det får bli en öl i regnvädret(?) och en sväng på lustiga huset för min del.

Svaret om Pers nattlinne hittar ni här HÄR.

onsdag 6 maj 2009

Det hällregnar ute. Man kanske skulle gå ut och duscha? Nej, gör för fasiken inte det! Jag tvättade håret under en stupränna en gång. Det var iskallt och schampoot ville aldrig sköljas bort. Jag minns inte riktigt varför jag gjorde det. Förmodligen tänkte jag att det var bra för håret. Eller mest troligt är nog att jag ville vara märkvärdig.

Jag och Per var nyss på Myrorna och köpte ett rosa tantnattlinne. Fråga inte mig, fråga Per.

Morgon igen. Skola igen. Klockan 11.00 får vi rast och då blir det kaffe. En timme senare slutar vi, eventuellt. Egentligen skulle vi nog behöva sitta längre. Men hey, gör inget idag som du kan göra imorgon/nästa vecka eller år.

tisdag 5 maj 2009

Alla vill ha en piece of Elina. På bara ett par veckor har jag varit med i en tidning två gånger! Först stod det i Falukuriren att jag sett en citronfjäril (man får skicka in och tala om vilka vårtecken man sett). I och för sig var det bara min mamma som såg fjärilen och andra hade sett dem flera veckor innan oss). Hur som helst - mitt namn stod i tidningen. Idag fick jag höra att jag är med på bild i Norrlands nationstidning under vimmelbilderna (se nedan). Liksom, låt mig vara ifred någon gång!

Dagens önskemål: En randig bikini
Dagens godaste: Prästost
Dagens bästa: 11.00-kaffe och glass klockan 12.00
Dagens roligaste: En viss historia om en moonande tjej
Dagens "jag-borde-veta-mer-om": Valet till Europaparlamentet
Dagens värsta: Min smörgås som snart är slut (nu är den slut)
Dagens bild (från i söndags): Jag kände mig rätt cool när jag stod utanför Statoil med Pers longboard medan han handlade. På bilden är det dock Per som åker. Jag har en tendens att åka snett och hamna mitt i vägen, så jag gör bäst i att promenera.

måndag 4 maj 2009

Sedan i onsdags har vi haft det lugnt i skolan. Idag hade jag lite svårt att fylla ut all ledig tid. Det tog inte så lång tid att köpa ett paraply (som jag hoppats på?). Jag har alltså varit rastlös. Att jävlas blir då ett stort nöje. Först kallade jag Jonna för klimakteriekärring, men det var mest uppvärmning. När Per kom hem från skolan kunde det börja på allvar. Per har svårt för vissa själsliga (hittar inget bättre ord) ting vilket bidrar till två roliga ret: 1. Jag börjar "känna på hans aura". 2. Jag säger "om ett träd faller i skogen och ingen hör det så låter det inte".

Han har det inte lätt när jag är rastlös. Det kanske inte är så konstigt att han ofta flyr in i tv-spelens värld?
Jag: Jag är ganska billig.
Mia: Det kan jag tänka mig!
---
Jag: Per fick för sig att jag tappat i vikt när jag var hemma i Leksand sist.
Malin: Haha, KNAPPAST!
---
Er ärlighet är uppskattad.

söndag 3 maj 2009

Vi har nog världens coolaste lägenhet. Vet ni varför? Jo, vi har en fungerande porttelefon! När någon ringer på vår ringklocka nere vid porten kan vi fråga vem det är genom vår telefon och öppna dörren med en knapp på telefonen (om det är någon vi vill släppa in). Det är helt fantastiskt. Som en film. Anledningen till att jag låter så lyrisk över detta, så här ca nio månader efter inflytt, är att vi trott att den inte fungerat (vi har inte testat ordentligt). Men det gör den! Jag måste nog snart tvinga ut Per så att vi kan prata med varandra genom den.

lördag 2 maj 2009


Dagen idag:

  • Fipplande med foton
  • Springtur med efterföljande svett- och utmattningskollaps på golvet
  • Kaffedebut på vår balkong i solen
  • En tur till Clas Ohlson, ICA och Game
  • Matintag x antal gånger
  • Brödbak
  • Kollat facebook och bloggar (vilken surprise)

Ikväll väntar korvgrillning!

fredag 1 maj 2009






Valborg del 2: Valborg
Vilken dag! Mellan 11-18 var det parkhäng som gällde. Tokmycket folk (och sopor). Vi satt där på ett överkast, pratade, solade, drack, åt och gick iväg och kissade typ varje kvart. Det var som att vara på festival. Röda och fina vandrade vi sedan till Flogsta för pizza och utefest som blev en innefest. Vi var inte uppe till gryningen direkt, men vi var nöjda ändå. Jag upprepar: Vilken dag!
Valborg del 1: Kvalborg
Jag gjorde debut med kvalborgsfirande. Det blev en kväll att minnas även om det inte riktigt blev som tänkt. Vi stod mest i kö. Två timmar i kö en kylig kvalborgskväll. På fötterna: Ballerinaskor förstås. Inte kom vi in heller. Runt 23.15 gick vi mot Max för en saftig burgare. Tack vare fint sällskap så blev kvällen bra ändå.