onsdag 29 april 2009

Tentan är över! Hallelujah! Jag skrev så pennan glödde. Tro mig om ni vill. Det som återstår den här veckan stavas nöje. Redan ikväll blir det fest. Jag är en nybörjare på detta väldiga valborgsfirande som är här i Uppsala. Idag är det kvalborg, imorgon är det valborg. I det stora hela betyder det väl egentligen bara fest fest fest. Från morgon till kväll. Jag tar mina öl och hänger på helt enkelt.

tisdag 28 april 2009

Det är en sak att vara virrig i smyg och att vara virrig så att andra märker det. När man kommenterar på fel "status" på Facebook börjar det kännas lite småjobbigt. Speciellt när man använder sig av: ♥, vilket man inte gör till vem som helst.
Enligt min brorson Gustaf har jag en jordgubbe på kinden. Han försökte även dra bort den. Ska jag skratta eller gråta?

söndag 26 april 2009

Mycket sol och familj ger tid för nästan noll blogginlägg. Nu är jag nyss hemkommen från en liten roadtrip till Falun och tillbaka. Det är verkligen tummen upp att åka bil på tidiga kvällar. Orange sol, kaffe på en mack, försök till att sjunga med i alla låtar på radion och kisspaus i skogen.

Jag återkommer när jag är i Uppsala igen. Det är ju under skoldagar som det finns tid till bloggande.

torsdag 23 april 2009

Om ca en halvtimme går tåget till Leksand. Jag är en sådan som alltid går för tidigt till tåget. Ska jag hämta ut biljetter måste jag ha minst en kvart extra på stationen, fast att jag vet att det bara tar en minut. Därför tänkte jag att om jag skriver ett blogginlägg så bidrar det till att jag går senare. Däremot skriver jag detta jättesnabbt eftersom jag är såå stressad.

P.S. Jag sa "huvveregel" häromdagen. Är det ett tecken på att jag är från Dalarna ändå?

onsdag 22 april 2009

Ingen här i Uppsala tycker att det hörs att jag kommer från Dalarna, vilket jag tycker är lite tråkigt. Jag skulle faktiskt vilja prata dalmål. Lyckligtvis har jag nu hittat jag en video som jag kanske kan ha nytta av:
Tredje dagen med aritmetikdoping, Vygotsky, positionssystem och så vidare. Jag formligen dansar av lycka. Hela lägenheten känns som ett tivoli. Ur min mun kommer enbart skratt och sång (typ S.O.A.P med "This is how we party").

tisdag 21 april 2009

Elinas shopping AB
Sedan jag flyttade till Uppsala har jag varit en personlig shoppare åt mina systrar och min mamma. Det handlar om att köpa allt från barnkläder till tekoppar och smink. Nu kanske en del undrar varför de inte köper detta själva? Jo, hela min familj (minus jag) bor i Leksand. Vi älskar Leksand. MEN det finns faktiskt inte ens ett ställe att köpa smink på där. De skickar därför sina inköpslistor till mig och för över pengar till mitt konto eller ger mig pengar när vi ses. Jag har med andra ord ett litet företag kan man säga. Även om jag inte får behålla det jag köper själv så har det sina fördelar: 1. Jag får åtminstone shoppa fast att jag inte inte alltid har råd. 2. Jag får känna mig som jultomten när jag kommer hem till Leksand.

Jag ska nog satsa på det här!

måndag 20 april 2009

Sinnesförvirrig vid matbordet
Jag: Vitsipporna ser ju inte så fina ut längre.
Per: Du menar maskrosorna?
Jag: Haha, nej, tussilagon!
"kan icke leva utan alva."
Detta kort med den undertexten lade jag ut på min bilddagboken den 10 januari förra året. Nu måste jag leva utan henne. Det går inte riktigt att förstå. Jag vill inte förstå. Tittar på kort fast att jag vet att jag genast börjar gråta. Kanske för att bearbeta. Kanske bara för att minnas. Men jag vet att jag aldrig kommer att glömma. Sedan jag var sju år har hon funnits. Jag har ofta kallat henne min lillasyster (hon skulle till exempel alltid vara med på mitt rum när jag hade kompisar på besök). Nu känns allt bara tomt och tungt. Alvaslarva - alltid saknad, älskad och världens bästa.

söndag 19 april 2009

Marocko i bilder

lördag 18 april 2009

Vet inte om ett liv utan och vill inte veta.
The sadness in my eyes won't go away (Anna T. sånär som på ett ord).

Ikväll väntar vin, pizza och kort jag både vill och inte vill(?) se.
Resan innehöll allt jag kunde önska och lite till. Solen strålade hela veckan. Vi åt glass. Vi åt glass igen. Och vi åt lamm, couscous och pasta. Jag agerade kartläsare. Jonna shoppade. Vi badade i poolen och en gång i havet. Vi besökte en stor marknad. Jag läste ut två böcker och gillar nu fraser i stil med "tjockt med kul" (läste Snabba cash). En kväll vandrade vi i en sandstorm. En annan kväll satt vi med brännheta ben och skämdes över att vi inte smörjt oss nog. De flesta kvällar åt vi gott och drack gott och sov gott. Många skratt har det blivit. Till exempel när Jonna "fastnade" i hissen. Veckans värsta var en snuskgubbe som satt på huk och spionerade på oss när vi satt på vår balkong. Och alla andra påflugna jäklar.

Läs mer här. Bilder kommer kommer kommer.

onsdag 8 april 2009

Dagen till ära har jag fått små ryckningar i mitt högra ögonlock. Vad de kan bero på vet jag icke. Kanske är det stress, nervositet eller är det kanske glädjeryckningar? Det är jäkligt irriterade hur som helst. Snart tejpar jag fast det!

Ikväll kommer syster Jonna/Poniii hit. Och vet ni varför? Vill ni veta? Ni måste få veta fast att ni redan vet: VI RESER TILL MAROCKO IMORGON!

tisdag 7 april 2009

Min ena syster gör antydningar om tillökning i familjen Bodin Hansen Andersson, medan min andra syster vill/ska iväg och dricka vin och öl med mig en vecka. Vilken enastående kombination!
Under en av dagens lektioner skrev jag på min packlista inför Marocko. Det är perfekt att hinna med sånt i skolan! Jag skrev bland annat upp kaviar, varpå en klasskompis säger: "Ska du ha kaviar med dig till Marocko? Du är ju knäpp". Tanken har aldrig riktigt slagit mig att man kanske inte släpar med en kaviartub till ett annat land. Dock har vi alltid gjort det i min familj - tagit med kaviar och grovt bröd, för att på så vis försäkra oss om att vi alltid ska ha något tillhands att äta på.

Jag får hålla med om att det är knäppt. Men packas ner, det ska den!

måndag 6 april 2009

En gammal Amazon
Med lister och krom
Ratt i bakelit
Californiavit
Äkta galon
I skinnimitation
En gammal Amazon
En gammal Amazon

Denna fina bit avslutade dagens friskispass! Med andra ord - ett riktigt BRA pass.
Jag låter korten berätta om min helg

torsdag 2 april 2009

Så här ligger det till: Solen skiner. Det är varmt. Folk sitter ute och fikar. Ballerinaskorna börjar åka på. Det talas om "vårjackor", "våröl" och "vårkänslor". VI HAR TUSSILAGO PÅ VÅRT BORD.

Nu är det vår för sjutton gubbar! Nu ska jag laga vårmiddag med vårlax, vårpotatis och vårsås!

(Okej, vårsås lät inte gott).

onsdag 1 april 2009

Jag har äntligen tagit tag i att framkalla min undervatten/engångskamera från resan förra året. 89 kronor för 10 kort betalde jag, men det var det värt. Jag blev glad av bilderna. Och en dag som denna när man får skatteåterbäring känns det mesta okej. Hemmakväll i mjukisbyxor blev nu utbytt mot en öl. Innan jag går vill jag tillägga att jag INTE har brösthår på bilden längst ner, även om det är skrämmande likt något åt det hållet.
Att luras har väl aldrig varit min starka sida direkt.

Jag springer in till sängen där Per ligger och sover.
Jag (skakar om Per): Klockan är tio, klockan är tio (den var 08.20).
Per (tittar på mig med en trött blick): Nej, det är den inte.
Jag (ignorerar): April, april, din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill.
Per: Jag blev inte lurad.
Jag: ÅH! Men statsministern har avgått och det är krig i Sverige!